HU/EN
2016. február 2.

Vadonatúj akusztikus műsorával friss és innovatív kezdeményezést indított el a VIVA. Az  #egyhúron -ban hazánk legismertebb és legkedveltebb előadói mutatják meg kevésbé ismert oldalukat, és dolgozzák fel egymás illetve saját dalaikat élő hangszeres verzióban.

Az elkészült felvételek az  #egyhúron  YouTube-csatornájára is felkerültek, ahol immár a The Biebers akusztikus mini-koncertje is látható. A csapat frontembere Puskás Peti elmesélte, hogy a dalaikat barátnője, Angéla véleményezi elsőként.

The Biebers, Halott Pénz, Hősök, Kállay Saunders Band, SuperStereo – csak néhány név azok közül, akik részt vettek a VIVA különleges, újszerű kezdeményezésében, az  #egyhúron  című műsor feledhetetlen akusztikus élményt nyújtott a nézőknek. A nem mindennapi feldolgozásokról készült felvételek a műsor csütörtökönként frissülő  YouTube-csatornájára is felkerültek, köztük a Sorry egy szál zongorával kísérve a The Biebers előadásában. A Puskás-fivérek az elektronikus hangzást cserélték élő hangszerekre, azonban a csapat rutinosan kezelte a helyzetet.

Szinte már hagyománynak számít, hogy akusztikus verziókkal is közönség elé állunk, mert kiváló zenészekkel dolgozunk együtt, és időnként szeretnénk megmutatni, hogy mit tudnak a srácok. Kipróbáltuk már magunkat a Madách téren és a 4-es metróban is, és nagyon megszerettük ezeket az átdolgozásokat. Óriási élmény volt az #egyhúron, az ilyen alkalmak lehetőséget adnak az improvizációra: például amikor egy 2-3 perces dalt akár 10 percen át is játszunk, ha addig tart az inspiráció”  – magyarázta Puskás Peti, akinek Angéla nevű barátnője a dalok egyik első számú tesztelője.

„Angéla és apukánk azok, akiknek a véleményét meghallgatjuk és maximálisan oda is figyelünk rá. Ha elkészülünk egy anyaggal, direkt kérni is szoktuk, hogy mondják el, mit gondolnak róla, mit éreznek, miközben hallgatják”  – árulta el az énekes, aki 2012 óta zenél együtt az öccsével közös formációban. Az újdonságokkal járó kihívásokat mindketten nagyon élvezik, és az  #egyhúron -ba válogatott dalok közül a legjobban a Sorry-t kedvelték.

„Számunkra ezt volt a legérdekesebb akusztikus verzióra hangszerelni, hiszen az egyik legismertebb, legnépszerűbb dalunk. Az átdolgozáskor megpróbáltuk a szöveg hangulatát átvinni a zenébe, és így közvetíteni az üzenetet”  – mesélte Puskás Dani, aki azt is elmondta, hogy óriási élmény volt nemrég az amerikai Imagine Dragon előzenekaraként hangolni a teltházas közönséget a Papp László Budapest Sportarénában. A fellépés olyan jól sikerült, hogy az ott készült felvételek hamarosan újra láthatók lesznek: készül a Girls Like Boys című dalhoz a koncert- és turnévideókon alapuló klip.