HU/EN
2016. március 1.
RTL

Az első helyet a Barátok közt hétfőn vetített epizódja szerezte meg és a legnézettebb kilenc műsor közé kizárólag a héten vetített Barátok közt és Éjjel-nappal Budapest adások kerültek be. A saját gyártású sorozatok sikereit megközelíteni is csupán RTL-es műsorok tudták: a hétfői Fókusz, a hét top filmje, a vasárnap esti Gondozoo, valamint a hét legnézettebb heti sorozata, a hétfő esti Dr. Csont.

A főműsoridőket felvezető hírsávban az RTL Híradója valamennyi estén megelőzte a TV2 Tényeket, majd a Fókusz (és a szombati Fókusz plusz) sávjában került rendre egyértelmű fölénybe az RTL a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt rendre a nézettségi toplista élére repítette a csatornát, majd a későbbi idősávban is sikert sikerre halmozott a hétfői Dr. Csont, a keddi Mentalista, a szerdai Szulejmán, a csütörtöki Castle, majd a péntek esti film.

Szombaton este hiába vetette be a konkurencia az Avatar című blockbustert, az RTL a Fókusz plusz, majd a Csúcsformában 3. sikerével, minimális különbséggel megnyerte az estét. A vasárnap estét a Gondozoo és a Több, mint testőr című filmekkel vitte el az RTL Klub.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.