HU/EN
2016. január 26.

A piac 2 legeredményesebb kábelcsatornájának, a Cool-nak és a Film+-nak a heti közönségarány mutatói szinte megegyeztek: főműsoridőben mindkét csatorna 5,7%-ot teljesített, míg teljes napra számolt közönségrészesedés alapján a mérleg nyelve most a Film+ felé billent (SHR All Day: Film+: 4,9%; Cool: 4,8%).

A Cool-on ezúttal a hétköznapi sikersorozatok voltak a legeredményesebbek: a Dr. Csont 10,1%, A mentalista 7,1%, a CSI 8,8%-os közönségarányt ért el szerda este.

A Film+-on a péntek esti film volt a legnézettebb: a Dredd c. akciófilm 7,7%-os részesedést ért el a kiemelt célcsoport nézőtáborában. 

Az RTLII heti nézettségi teljesítménye továbbra is kiegyensúlyozott (All Day és Prime SHR: 1,9%). Az RTLII top műsora a csatornán először szombat este vetített 2014-es amerikai thriller lett. Az Amnézia 3,8%-os közönségarányával még a közkedvelt Showder Klub (hétköznapi főműsoridős adások Közönségaránya: 3,3%) népszerűségét is felülmúlta.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)