HU/EN
2016. november 22.

A hét legnézettebb műsora a szombat esti X-Faktor adás lett. A 3. élő show kereken 27%-os közönségarányt ért el a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton, míg a teljes lakosságból 1 millió 95 ezernél is több nézőt gyűjtött az RTL képernyője elé. A toplista második helyét az RTL Klubon vetített vasárnap esti film, a Hobbit – Az öt sereg csatája című mozi szerezte meg, megelőzve a Barátok közt szerdai, az Éjjel-nappal Budapest keddi és a Híradó vasárnap esti adását. A top 10 műsorok között további Barátok közt és Éjjel-nappal Budapest adásokat találhatunk.

A koraesti hírsávban tarolt az RTL Híradója, hétből hét estén, jellemzően jelentős különbségekkel múlta felül a TV2 Tényeket. Végül heti átlagban 19.2%-on teljesített az RTL-es műsor, miközben a konkurencia hírműsora átlagosan kereken 13%-ot ért el a héten.

Hétfőtől péntekig a főműsoridők első felét uralta az újra az esti idősávba helyezett Fókusz, valamint az ezúttal is a heti nézettségi toplista élmezőnyéig száguldó saját gyártású napi sorozatok, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt. A hét legnézettebb heti sorozata a premier évaddal jelentkező hétfői Dr. Csont lett, megelőzve a szerdai Szulejmánt. A visszatérő saját gyártású, heti formátumok, mint a csütörtöki Válótársak, a pénteki Gyertek át! és a keddi Keresem a családom szintén egyértelmű fölénnyel nyerték meg saját idősávjaikat.

Szombaton este a Fókusz plusz sikeresen vezette fel a hét legnézettebb műsorát, az X-Faktort, míg vasárnap a hét legnézettebb filmje a Hobbit, majd a későbbi sávban a Red 2. is elsöprő különbségű fölényben volt a konkurenciával szemben.