HU/EN
2019. november 4.

Szombaton és vasárnap is kimagasló fölénnyel nyerte az estét az X-Faktor.
Továbbra sem talál kihívóra az X-Faktor! A tehetségkutató showműsor kilencedik évada nézettségi csúcsokat döntögetett eddigi adásaival és a lendület ezúttal sem hagyott alább. A szombati tábor adás 35,8%-os közönségarányt ért el a 18-49-es korcsoportban és ezzel – hasonlóan az előző adásokhoz – a hét legnézettebb műsorszáma lett, emellett a tehetségkutatót 1 millió 180 ezer ember látta a teljes lakosságból.

A vasárnap este is az RTL Klub győzelmét hozta: a második tábor adás 26,4%-os közönségaránnyal futott a fő kereskedelmi célcsoportban, 13,6 százalékpontot verve a versenytárs hasonló műsorára. Az adást a teljes lakosság köréből 930 ezren követték figyelemmel. Nem meglepő, hogy a remek eredmény a heti nézettségi toplista második fokára repítette az X-Faktor vasárnapi adását.

Az X-Faktor hétvégi két adása online is jól muzsikált: a szombati epizódot vasárnap éjfélig 156 ezren nézték meg, a vasárnapi rész pedig kiugróan jó eredményt hozott, ugyanis éjfélig csaknem 30 ezren voltak kíváncsiak online a tévés adásra!

A 44. héten az RTL Klub mind a hét estét megnyerte a kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportban, ezzel a csatorna az idei évből eltelt 307 napból már 254-et tudhat magáénak. Ami a csatornacsoportok versenyét illeti: a 44. hét szintén az RTL Magyarország fölényes győzelmét hozta. A 8 csatorna 32,2%-os közönségarányt ért el főműsoridőben a fő kereskedelmi célcsoportban, 10,4 százalékponttal előzve a versenytárs 14 csatornából álló portfólióját.

Forrás: Nielsen Közönségmérés,
Online adatok forrása: Gemius Prism, 4+, web és app, 2019.11.02-03.