HU/EN
2016. június 20.

A Cool volt ezúttal az RTL3 legkiemelkedőbb tagja 4,2 %-os teljes napos és 4,6 %-os főműsoridős eredményével. Népszerű sorozatait ezúttal sem hagyták cserben a nézők, szerdán a Dr. Csont 7,5 %-kal és a CSI 7,1%-os közönségaránnyal a dobogó első és harmadik fokát foglalta el. Közéjük ékelődött a péntek esti Mentalista, amely 7,4 %-ot zsebelt be.

A Film+ nehezített pályán mozog a focival szemben, de így is állja a sarat: főműsoridőben és teljes napon is 3,8 %-os közönségaránnyal végzett. Csütörtök esti filmje volt a legerősebb. A Skalpvadászat című akciómozi 5,5 %-ot ért el, ezzel az eredménnyel megelőzte a TV2 hasonló idősávban lévő műsorát. A nézők 5,7 %-a vasárnap délután Az időgép című amerikai sci-fi-t nézte, 4,6 %-a pedig a kedden vetített Öld meg Rómeót c. filmet választotta.

Az RTLII-es ászok a Showder Klub dumakirályai voltak. A péntek esti rész volt a legnézettebb 4,2%-os közönségarányával. A csatorna filmválasztéka is átlagon felüli volt: vasárnap délutántól estig kiválóan szórakoztatta a nézők 3,6 %-át a Bolondok aranyával, majd 4,4 %-át az Erőnek erejével. A csatorna átlagos heti nézettsége teljes napon 1,7%, főműsoridőben 1.4 % volt.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL3 kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Heti átlagos főműsoridős közönségarány alapján a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban (18-49 évesek)