HU/EN
2016. augusztus 9.
RTL

A nyár utolsó hónapjában a 31. héten az RTL Klub - TV2 megnyert estéinek száma 7:0-ra áll, a toplistába kizárólag a közszolgálati csatorna sportközvetítései kerültek még be, de az RTL Klub az első négy helyig megállíthatatlan volt a Barátok közttel.

A hétköznapi főműsoridő előtti hírsávban ugyan a verseny kiélezettebb volt, majd a Fókusz ötből négyszer volt erősebb a TV2-vel szemben, viszont az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt műsorsávjában az RTL Klub megállíthatatlan volt a legnagyobb konkurensével  szemben. Majd a főműsoridők végén hétfőn a dupla résszel jelentkező Dr. Csont, kedden a Daredevil, a fenegyerek című film, szerdán a Szulejmán, csütörtökön a Keresem a családom, majd pénteken a szintén két részt leadott Válótársak is tarolt a TV2-vel szemben.

Bár a hétvégén a Nyári Olimpiai Játékok mozgatták meg a közönséget és a nézettséget, de a közszolgálati csatornát követően a legtöbben az RTL Klubot választották.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.