HU/EN
2018. január 17.

A 2. héten is folytatódott a verseny az RTL Klub és a TV2 között, míg Magyarország piacvezető televíziója ismét a hétvégén volt nyerő, legnagyobb vetélytársa a hétköznapokban ért el jobb eredményt.

A 2. hét 20 legnézettebb műsora közül 12 az RTL Klub produkciójához volt köthető, míg a konkurens csupán a felét tudhatta magáénak. Az RTL Magyarország részeként, a felfelé ívelő Film+ csatorna vasárnapi mozija az 1. hét után ismét babérokra tört és a top lista 13. helyét gyűjtötte be. Illetve a 14. helyen végzett Super TV2 is tudott pontot szerezni magának a vasárnapi gyerek showműsorával.

A legnézettebb műsor a héten az RTL Klub Híradója volt, 21.6 %-os közönségaránnyal. Az ország első számú híradója a héten is jeleskedett, most sem akadt kihívója a hét egyik napján sem. Legnagyobb vetélytársa, a Tények az egész hetet tekintve 13.7 %-on zárt, míg a 18 órakor kezdődő RTL Híradó kereken 7 százalékponttal magasabban, 20.7 %-os közönségarányon teljesített.

A TV2 a megszokottól eltérően a saját gyártású műsorok korábbi kezdésével ugyan begyűjtötte a hétköznapok estéit, de a különbség már kevesebb volt: míg az 1. hét munkanapjain 3.3 százalékponttal ért el jobb eredményt a vetélytárs, ez a 2. hétre 1.7 százalékpontra csökkent.

A Fókusz a hétköznapokban minimálisan maradt alul a TV2 legnézettebb műsorával szemben, de a hétvégi kiadásnak, a Fókusz Plusznak már nem akadt kihívója és nyerte idősávját. A Barátok közt a 2. héttől helyet cserélt az Éjjel-nappal Budapest fiataljaival, ami mindkét produkció teljesítményén pozitív irányban látszódott meg. Az ezek után következő sorozatok szintén javuló tendenciát mutattak, a Dr. Csont, a Szulejmán és a Válótársak ismét műsorsávjuk legjobbjaként zártak.

A hétvége és egyben a hét legnézettebb filmje, vasárnap az ország kedvenc csatornáján lévő A varázslótanonc című mozi volt 15.1 %-os közönségaránnyal, amit szorosan Az oroszlánkirály 2. része – Simba büszkesége követett szombaton 15.6 %-kal. A hét pihenőnapjain volt látható még a 2012 című katasztrófafilm, és a Jack és Jill című amerikai vígjáték Adam Sandler, Katie Holmes és Al Pacino főszereplésével, mely moziknak nem volt párja, így lett a hétvége legnézettebb csatornája az RTL Klub.

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.