HU/EN
2016. november 9.
RTL

A hét eleji pihenőnapok estéin a Konyhafőnök adások sikerét hétfőn az Aranyhaj és a nagy gubanc című animációs film, majd kedden a Bosszúállók című szuperhősös mozi lovagolta meg, természetesen sikerrel. Szerdától péntekig a Konyhafőnök – Éjjel-nappal Budapest – Barátok közt saját gyártású műsorfolyam megállíthatatlan maradt. A hét legnézettebb heti sorozata a szerda esti Szulejmán lett, de megnyerte sávját a csütörtöki CSI és a pénteki Showder Klub is.

Szombaton este a Fókusz plusz ezúttal is sikeresen vezette fel az X-Faktort. Vasárnap este a TV2 a Sztárban sztárral megnyerte az estét, de az RTL Hobbit című filmje is magas nézettség mellett futott.

Az óraátállítás miatt korábbra tolódó sötétedés miatt jelentősen megnőtt a koraesti idősáv nézettsége. A növekvő Total TV miatt különösen érdekes volt a kereskedelmi csatornák hírműsorainak nézettségi versenye a héten. Az RTL Híradó a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton még a korábbiaknál is jelentősebb különbséggel tudott tarolni - heti átlagos, 19%-os eredményére a TV2 Tények 14,5%-kal tudott válaszolni -, de a teljes lakosság körében is hibátlanul nyerte meg a hetet: estéről estére átlagosan közel 894 ezren nézték az RTL műsorát, miközben a Tényeket 764 ezren.

A 45. héten véget ér a Konyhafőnök 2016-os évada, ahogyan ideiglenesen pihenőre vonul a kedd estékből a Castle is. Szombaton folytatódik majd az X-Faktor, ahogyan vasárnap a Hobbit című filmtrilógia is a következő részével jelentkezik majd.

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.