HU/EN
2016. január 26.

Tizenhárom év után visszatért az X-Akták. A világpremierrel szinte egy időben, szinkronosan láthatták a magyar rajongók a tizedik évad első epizódját a Cool-on. Sokan voltak odaát, és az igazság az, hogy a kereskedelmi célcsoportban kimagasló, 15,7 százalékos közönségarányt ért el.

Az elmúlt három évben nem volt annyi nézője a Cool-nak, mint hétfő este, köszönhetően az X-Akták tizenhárom év után visszatérő epizódjának. A 18-49-es korcsoportban 15,7 százalékos közönségarányt ért el Dana Scully és Fox Mulder űrlényes-kormányzati-összeesküvés-elméletét és igazságot kereső nyomozása, amivel sávjában nemcsak a legnézettebb kábeles műsor lett, hanem egyes időszakokban megverte az országos csatornákat is (TV2 – 4,1%). Sőt, a teljes főműsoridőt vizsgálva a Cool a második legnézettebb adó volt: első helyen az RTL Klub végzett 18,2 százalékos közönségaránnyal, a Cool 9,7 százalékot, míg a TV2 csupán 7,4 százalékot ért el.

A hétfői adás volt a Cool történetében a 3. legnépszerűbb műsor. A csatorna fennállása óta csupán a két karácsonyi film tudott magasabb nézettséget elérni: A szállító 3. 2012-ben és a Reszkessetek betörők 2010-ben.

Az X-Akták a hétfői főműsoridő negyedik legnézettebb műsora lett a 18-49-es korosztályban, csupán a Barátok közt, az Éjjel-nappal Budapest és a Fókusz előzte meg, a legjobban a női célközönség körében teljesített, ott ugyanis 17,2 százalékot ért el.

Az új évad 2. része is hasonló népszerűségnek örvendett: a kiemelt célcsoport nézőinek 14,7%-a választotta az FBI rejtélyes ügyeit felgöngyölítő sci-krimi sorozatot tegnap este. Elért nézőszám alapján pedig minden idők 4. legnézettebb Cool programja lett! Idősávjában egyedül az RTL Klub tudott magasabb közönségarányt elérni (15,8), a TV2 mindössze a kereskedelmi szempontból leginkább releváns nézők 8,6%-t nyerte meg.

Az X-Akták tizedik évadának legújabb epizódjait keddenként, este 21.10-től láthatják a nézők, szintén a Cool-on.

 

 

Forrás: Nielsen közönségmérés. 2016.01.25., a 18-49 éves korosztály körében, főműsoridőt (19:00-23:00) vizsgálva. Live+AsLive nézettségi adatok.