HU/EN
2016. november 16.
RTL

A koraesti hírsávban az RTL Híradó estéről estére felülmúlta a TV2 Tényeket, majd a főműsoridők kezdetén tarolt a Konyhafőnök. A műsor sikeréről sokat elárul az is, hogy a teljes évadot tekintve megelőzte még a tavaly őszi évad eredményét is: a 7 hét alatt átlagosan 24.3%-ot könyvelhetett el a műsor a tavaly őszi széria 23.9%-ával szemben.

A Konyhafőnök utáni idősávokban megállíthatatlan maradt az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt, majd a főműsoridőket lezáró sorozatok sávjában is tarolt az RTL. A hét legnézettebb heti sorozata ezúttal is a szerda esti Szulejmán lett, de jól teljesített a hétfői Dr. Csont, a keddi Castle, a csütörtöki CSI és a péntek esti Showder Klub is.

Szombaton este sikeresen vezette fel a főműsoridőt és az X-Faktort a Fókusz plusz, hiába futott már ebben a sávban vele szemben is a Star Academy döntő adása. Az RTL Klub tehetségkutató műsorának második élő adása 26.1%-os közönségarányt ért el. Jóval korábbi szakaszában járva is jelentős különbséggel múlta felül a konkurens TV2 Star Academy c. műsorának fináléját.

Vasárnap este a konkurencia Sztárban sztárja szintén a fináléjával jelentkezett és megnyerte ezt az egyetlen estét a héten a TV2-nek, megelőzve az RTL Klub Hobbit című filmjét, ami ennek ellenére a hét legnézettebb filmje lett.

A 46. héten jelentősen átalakul az RTL Klub műsorstruktúrája. A Konyhafőnök befejeztével a Híradó utáni sávba kerül át a Fókusz, majd az utóbbi hetekben megszokottnál 40 perccel korábban, fél 8-kor kezdődik az Éjjel-nappal Budapest, ahogyan korábbra csúszik a Barátok közt és a főműsoridőket lezáró sorozatok is. A 21:35-ös idősávban hétfőn új, premier évadával jelentkezik a Dr. Csont (XI. évad), kedden visszatér a Keresem a családom Liluval, szerdán folytatódik a Szulejmán, csütörtökön a Válótársak is újraindul a 2. évadával, pénteken pedig Sebestyén Balázs vetélkedője, a Gyertek át! is új epizódoddal jelentkezik. A későbbi, 22:35-ös idősávot sem engedi el a csatorna, hiszen még a késő esti sávban is számos saját gyártású műsort tűz képernyőjére az RTL: kedden a XXI. századot, szerdán a Házon kívült, míg pénteken a Showder Klubot. Hétfőn a Glades, csütörtökön pedig a CSI folytatódik ebben a sávban.  

Szombaton 3. élő show-jával folytatódik majd az X-Faktor, vasárnap pedig a Hobbit című trilógia záró részét nézhetik meg az RTL Klubbal tartó nézők.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.