HU/EN
2018. március 20.

Magyar előadók feldolgozásában szólaltak meg a költő versei.

Március 15-én a költészeté volt a főszerep a magyar MTV-n. A tavaly októberben debütált zenecsatorna minden órában három, magyar előadók által megzenésített Arany János verssel tisztelegett a költő és a magyar irodalom előtt. A nemzeti ünnepnapon többek között Horányi Juli YOULÏ, a Tha Shudras és a Margaret Island feldolgozásai csendültek fel az Arany-órákban, a csatorna Facebook oldalán pedig izgalmas nyereményjátékkal várták a zenerajongókat. 

Arany János verseinek feldolgozásával ünnepelt a magyar MTV március 15-én. 2017-ben a költő születésnapjának 200. évfordulójára az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program „Arany János 200 Emlékévre” pályázatot hirdetett, amelyre olyan lelkes alkotók jelentkezését várták, akik szívesen bemutatják a költő személyiségét és művészetét az általuk képviselt művészeti ágon belül. A Gold Record-nak köszönhetően kerültek az „Arany Lemez”-re a legjobb feldolgozások, köztük a Tha Shudras, a Horányi Juli YOULÏ vagy a Margaret Island dala, utóbbi előadó klipjét már többször láthatták a zenerajongók az MTV-n. Ehhez hasonlóan a többi megzenésített műhöz is elkészültek a videoklipek, amelyekkel a tavaly októberben debütált hazai zenecsatorna a nemzeti ünnepen kedveskedett a nézőknek. Az Arany órákban mindig három dal csendült fel. 

Mindemellett a csatorna Facebook-oldalán délelőtt egy nyereményjáték is kezdetét vette, az MTV Hungary kommentben várta a közönség kedvenc költőinek nevét. A Gold Record jóvoltából a kommentelők között koncertjegyeket sorsoltak ki, hárman pedig MTV ajándékcsomagot nyerhettek tornazsákkal, selfie-bottal és pólóval.

Az Arany Lemez dalaihoz készült klipek:

Horányi Juli YOULÏ

Hangácsi Márton

Tha Shudras

Csillag kórus

Baron Mantis

FACE’N’BASE

InFusion Trio

Margaret Island