HU/EN
2017. július 26.

Másfél hete tart a budapesti rendezésű FINA világbajnokság, de az RTL Klub főműsoridős, kereskedelmi célcsoporton mért egyeduralkodói pozícióját nem fenyegeti. Bár a magyar versenyszámok figyelemre méltó nézettségi eredményeket értek el a közmédiában, azon belül is az M4 Sportcsatornán, az RTL estéről estére egyértelmű fölénnyel nyerte meg a nézettségi versenyt.

2017 nyara eddig kizárólag az RTL Klub sikereit hozta. Pünkösd hétfő, vagyis június 5. óta valamennyi estén az RTL képernyője előtt időzött a kiemelt célcsoport relatív többsége. A 29. héten pedig az az érdekes helyzet adódott, hogy az RTL Klub mögött a második legnézettebb csatorna főműsoridőben és teljes napban is a közszolgálati M4 Sportcsatorna lett, de a TV2 a főműsoridőben mért teljesítményével még a dobogóról is lecsúszott, a hetek óta kirobbanó eredményeket szállító Film+ ugyanis megelőzte.  

A főműsoridőket megelőző hírsávban az RTL Híradója a szombati egyetlen estét leszámítva valamennyi alkalommal fölényben volt a TV2 Tényekkel szemben. Hétköznap esténként a főműsoridők első felében hatalmas különbségekkel tarolt a Fókusz, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt. A Barátok közt utáni sorozatok, a hétfői Dr. Csont, a szerdai Szulejmán és a csütörtöki CSI is megnyerte idősávját. Az esti filmek közül a pénteki Én és a Hercegem 3. teljesített jobban. Szombaton az 1 perc és nyersz! után jelentkező A mi kis falunk ismétlés az este legnézettebb műsora lett, de az Apácashow 2. alatt is az RTL volt a legnézettebb csatorna.    

Vasárnap a Cobra 11-el és a Wall-e című filmmel nyerte meg az estét az RTL.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.