HU/EN
2018. március 13.

A 2018-as év eddigi legmagasabb, 14%-os közönségarányát érte el az RTL Klub a 10. héten. A verhetetlen hétvége mellett - 16,6%-on zárt a csatorna - a legtöbb hétköznapon is diadalmaskodott Magyarország piacvezető kereskedelmi adója.

A 10. hét nagyágyúja ezúttal is A mi kis falunk szombati epizódja volt: 26,2%-os közönségarányt ért el a kiemelt 18-49 évesek körében, illetve a teljes lakosságot nézve 961 ezer fő kísérte végig Pajkaszeg lakóinak életét. A saját gyártású sorozat második évada összességében is remekel: az időeltolódással megtekintett visszanézésekkel együtt 28,2%-os átlagos közönségaránnyal bír, illetve mind a hat epizód a nézettségi toplista élén szerepel.

A dobogó második helyét a 2012-ben bemutatott szuperhős-fantasy, a Bosszúállók foglalhatta el. A Marvel-film a maga 18,6%-os közönségarányával nemcsak a hét legnézettebb mozija lett, hanem éves szinten is a második a filmek nézettségi rangsorában.  

A bronzérmet a Híradó keddi kiadása szerezte meg 23,5%-os közönségaránnyal, heti szinten pedig egy tized híján 20 százalékot ért el átlagosan. Legnagyobb konkurense mindössze 12,4%-ot produkált a héten, így a különbség egyre nagyobb a két hírműsor közt: a 10. héten már 7,5 százalékpont volt.

A nézettségi olló a hétvégére nyílt szét igazán: míg szombaton és vasárnap az RTL Klub átlagosan 16,6%-ot ért el, addig a konkurens ennek felét sem hozta a maga 8,2 százalékával. A jól sikerült tavaszi hétvége meg is hozta a gyümölcsét: nézettségi szempontból az év eddigi legeredményesebb két napja volt a 10. hét szombatja és vasárnapja.

Mindemellett a hétköznapok is növekvő tendenciát mutattak: az elmúlt két héthez képest közel 1 százalékponttal, 12,7%-ra emelkedett a csatorna közönségaránya. A Barátok Közt 1,7, az Éjjel - nappal Budapest 1,6 százalékpontot javított a múlt héthez viszonyítva.  

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.