HU/EN
2017. május 16.

A 19. héten hétből hat estén az RTL Klub nyerte meg a nézettségi versenyt. A csatorna többek között a Házasság első látásra című műsorának, az Éjjel-nappal Budapestnek és a Barátok köztnek köszönhetően letarolta a hétköznapokat. 

Szombaton a Duna TV idén először elvitt egy estét, az Eurovíziós Dalfesztiválnak és a jó magyar szereplésnek köszönhetően. Vasárnap este az RTL Klub a hét legnézettebb műsorával, a Vasember 3-al megelőzte a TV2-őt, hiába volt ezúttal is képernyőn a konkurencia nagy tavaszi showműsora.      

9 adás után búcsúzott az RTL Klub randireality-je, a Házasság első látásra. A műsor az eltelt két hét alatt valamennyi estén megnyerte idősávját és a 18-49 évesek körében (a konszolidált adatokat is figyelembe véve) 22,5%-os közönségarányt könyvelhetett el, míg a teljes lakosságból átlagosan 736 ezernél is többen nézték meg adásonként.

A 20. héten a Házasság első látásra helyét a koraesti idősávban a megújított 1 perc és nyersz! című játékos vetélkedő új évada veszi át Sebestyén Balázzsal.

A koraesti hírsávban valamennyi estén jelentős fölényben volt az RTL Híradó a TV2 Tényekkel szemben: a Híradó heti átlagos, 21.3%-os közönségarányára a Tények mindössze 15.6%-kal válaszolt.  

Hétfőtől péntekig a főműsoridők első háromnegyedében megállíthatatlan maradt a Házasság első látásra, az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt, majd a főműsoridőket lezáró sorozatok idősávjában is megelőzte az RTL Klub a TV2-őt.

A 22 órás idősáv műsorai közül ezúttal a pénteki Showder Klub teljesített a legjobban, megelőzve a hét legnézettebb heti sorozatát, a hétfői Dr. Csontot, a keddi Castle-t, a szerdai Szulejmánt és a csütörtöki Halálos fegyvert.

Szombaton este a Fókusz plusz, majd a Boszorkány-hegy és a Támadás a Fehér Ház ellen 2. című filmekkel az RTL megelőzte a TV2-őt – azonban ezúttal elmaradt a Duna TV Eurovíziós Dalfesztivál közvetítése mögött.  

Vasárnap a Vasember 3. című film a hét legnézettebb műsora lett, megelőzve nem csak a szombati Eurovíziós műsort, hanem a vasárnapi TV2 Nagy duettet is, így a TV2 ezen a héten megnyert este nélkül maradt. Az RTL Klub a héten megnyert 6 újabb estével már 122-nél jár az évben, míg a Duna TV idén először nyert meg főmsűsoridőt. A TV2 maradt az eddigi 8, a SuperTV2 2, míg az M4 Sport 1 megnyert estéjével.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.