HU/EN
2018. február 7.

Kiválóan sikerült az elmúlt hét az RTL Magyarország számára. A toplistán a legfényesebben a Pajkaszeg lakóinak életét bemutató sorozat csillogott, mely nem csak a hét, hanem az év eddigi legnézettebb műsora is lett egyben. Az RTL Klub saját gyártású produkciója, A mi kis falunk, melynek 2. évadának 1. része szombaton debütált, 28.6%-os közönségarányt hozott, tehát a kiemelt célcsoporton több mint 493 ezer, a teljes lakosság körében pedig 1 millió 116 ezer nézőt ültette a tévéképernyő elé.

A második helyen a sajátgyártású magazinműsor, a Fókusz Plusz végzett, mely 18.2%-os közönségarányt ért el, míg a bronzérem az RTL Klub vasárnapi Híradójának jutott, 17.2%-kal. Az RTL hírműsora a héten átlagosan 18.1%-on zárt, ezzel a hét összes napján megelőzte a Tényeket, így méltán lett ismételten az ország legnézettebb híradója.

A hétköznapok műsorai közül javuló tendenciát mutatott az Éjjel-nappal Budapest, mely a héten négyszer is idősávjának legnézettebb műsora lett. De remekül teljesítettek az ezt követő sorozatok is, kiemelve az RTL Klub másik saját gyártású sorozatát, a Válótársakat, melyet kedden és csütörtökön vetített a csatorna, 17.3%-os és 15.9%-os közönségaránnyal.

A hétvégét tekintve kiemelendő volt még a Faterok motoron című amerikai vígjáték John Travolta, Tim Allen és Martin Lawrence főszereplésével, mely 15.1%-os közönségarányával a hét legnézettebb filmje lett a csatornán.

Az 5. héten az RTL Magyarország kábelcsatornái is nagyon szépen teljesítettek: míg az anyacsatorna négy estét nyert meg, addig legfőbb zászlóshajója, a Film+ is bezsebelt egy helyet. A legnagyobb konkurens, a TV2 pedig már csak kétszer volt erősebb a hétköznapokban.

A hét legnézettebb 20 műsorának versenyébe pedig több második generációs csatorna is beszállt: az RTL Klub ezúttal 11 produkciót sorakoztatott fel, a TV2 négyet, Magyarország legnézettebb kábelcsatornája, a Film+ két helyet, illetve a Cool és RTLII is magáénak tudhatott egy – egy helyezést a ranglistán.

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.