HU/EN
2016. október 4.
RTL

A 39. héten immáron negyedik évadával tért vissza a hétköznap estékbe a Konyhafőnök, ami az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt mellett hatalmas különbségekkel előzte meg a TV2 műsorait. Szombaton az X-Faktor második adása alatt is elsöprő fölényben volt az RTL Klub, így hétből hat megnyert estével nyomasztó fölénnyel nyerte meg a heti nézettségi versenyt a kereskedelmileg kiemelt célcsoporton. A legnagyobb konkurens TV2 az egyedüliként megnyert vasárnap estének örülhetett. Mindezzel együtt az idei évben eddig az RTL Klub már 220, a TV2 és a közszolgálati M4 Sportcsatorna egyaránt 28-28 estét nyert meg.

A főműsoridőket megelőző hírsávban egyértelmű volt az RTL Híradójának fölénye, hétből hét alkalommal megelőzte a Tényeket a kiemelt célcsoport nézőinek körében.

A legértékesebb idősáv kezdetén egy éves szünet után tért vissza a Konyhafőnök. A korábbi szériákban is hatalmas nézettségnek örvendő műsor az első hetében kiemelkedő, 23,6%-os közönségaránnyal debütált, míg a teljes lakosságból átlagosan 849 ezer főnél is többen nézték az adásokat. A későbbi idősávokban az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt ezúttal is a heti toplista élmezőnyéig száguldott. A főműsoridőket lezáró sorozatok is megállíthatatlanok maradtak, közülük a Szulejmán lett a hét legnézettebb heti sorozata.

Szombaton este a Fókusz plusz sikeresen vezette fel az X-Faktort, aminek második adása 29.5%-os közönségarányt hozott, a vele szemben futó Star Academy 9,8%-ával szemben. A főműsoridőt a 21 Jump street – A kopasz osztag című film zárta jelentős fölénnyel.

Vasárnap este a TV2 a Sztárban sztárral diadalmaskodni tudott, de ezzel az egyetlen megnyert estével csupán kozmetikázni tudta teljes heti eredményeit.

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.