HU/EN
2017. november 14.

A televíziós csatornák 45. heti nézettségi versenyét ismét az RTL Klub nyerte az újabb saját gyártású műsorral erősítő TV2-vel szemben. A csatorna legnézettebb műsora a szombati X-Faktor volt, de kiemelkedő eredményeket ért el a hétfőtől péntekig képernyőn lévő A Konyhafőnök VIP, valamint a vasárnap este vetített Star Wars film is.

A 45. héten az RTL Híradója a kiemelt célcsoport körében valamennyi estén megelőzte a TV2 Tények műsorát. A hétköznapi főműsoridők kezdetén tovább folytatódott A Konyhafőnök VIP, amely továbbra is remek eredményeket produkál. A konkurens TV2 kedd estétől egy újabb saját gyártású, nagy őszi durranásnak szánt műsorral, az Ázsia Expresszel jelentkezett. Az RTL-t igazán megközelítenie is csupán az első adásával, kedden este sikerült, szerdától már egyértelmű lett A Konyhafőnök VIP fölénye. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt szintén keddtől péntekig uralni tudta saját idősávját, egyedül hétfőn maradtak alul a konkurencia showműsorával, a Ninja Warriorral szemben. A főműsoridő végén kezdődő sorozatokra, a hétfői Dr. Csontra, a keddi Castle-re, a szerdai Szulejmánra és a csütörtöki Válótársakra, valamint a pénteki Showder Klubra egyszerűen nem volt válasza a TV2-nek, így a késő esti sávval is sikerei számát gyarapíthatta az RTL Klub.

A szombat este ezúttal is az X-Faktorról szólt. Ezen az estén mindössze 5 versenyző állhatott színpadra, így elmondható, hogy egyértelműen véghajrájához érkezett a tehetségkutató műsor. A fokozódó izgalmaknak köszönhetően az előző két adáshoz képest növelni tudta közönségarányát, ami most 24,6%-ot tett ki a kiemelt célcsoporton, míg a teljes lakosság körében mért nézőszáma ezúttal 899 ezer fölé emelkedett az előző heti 852 és az azt megelőző 812 ezerhez képest.  

Vasárnap este folytatódott a Star Wars, ezúttal a harmadik, Sith-ek bosszúja című epizódjával. A film ugyan elmaradt a TV2 Sztárban sztárjának fináléja mögött, azonban így is a hét legnézettebb filmje lett és az előző két rész nézettségi eredményeit is felülmúlta 18,6%-os közönségarányával.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.