HU/EN
2018. február 21.

A 7. héten újabb 6 estét zsebelt be az RTL Klub, így immáron 30-nál tart az idén, míg legnagyobb vetélytársa csupán 18-nál.

A legnézettebb műsort ezúttal is Magyarország piacvezető csatornája vetítette: A mi kis falunk ezúttal 27,3%-os közönségaránnyal tudott diadalmaskodni. A saját gyártású sorozat 3. epizódja az éves toplista 2. helyére került ezzel a teljesítménnyel, ezt csupán az 1. rész tudta megelőzni. Míg a kiemelt célcsoportnak számító 18-49 évesek körében több mint 435 ezren voltak kíváncsiak Pajkaszeg lakóinak életére, addig a teljes lakosság körében ez a szám közel 1 millió 300 ezer főre rúgott.  

A heti toplista harmadik helyét a - szintén szombati - Fókusz Plusz szerezte meg, ami 18,2%-os közönségaránnyal zárt. Összességében, immáron 3. hete a szombati nap volt a legnézettebb   az RTL Klubon, a 7. héten 17,6%-on végzett.

A hétköznapokat tekintve is sikerrel zárt az RTL Klub: ötből négy estén diadalmaskodott. A   főműsoridő előtti hírsávnak ezúttal sem akadt kihívója, ráadásul még a múlt heti, igen magas közönségarányát is fölülmúlta: ezúttal átlagosan 19,7%-on (231 ezer fő) végzett a héten. A Híradó legnézettebb adása pénteken volt: kereken 23%-os közönségarányt ért el.

Február 19-től új műsorrenddel jelentkezik az RTL Klub. 19:05-kor kezdődik az ország legnézettebb magazinműsora, a Fókusz. Módosul A Fal kezdési időpontja is: a Sebestyén Balázs nevével fémjelzett sorsfordító game show hétfőtől 19:35-től várja a nézőket. További változás, hogy új időpontra kerül a Barátok közt, ami ettől a héttől kezdve 20:55-kor kezdődik. Az Éjjel-Nappal Budapest fiataljainak kalandjait hétköznaponként 21:35-től követhetik nyomon a rajongók. Módosul a Házon Kívül című riportműsor adásnapja is. A Story Gálán érték-díjjal kitüntetett Boros Krisztina a jövőben kedd esténként várja a nézőket a képernyők elé. Emellett a Halálos fegyver című sorozat premier epizódjai ezentúl csütörtök esténként lesznek.

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A televíziós nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.
Gemius Prism. Longform videó indítás – ahol külön nem jelezzük – adásnap +7nap összege.