HU/EN
2016. május 10.
RTL

A koraesti hírsávban az RTL hírműsora hétből hét alkalommal, többnyire jelentős különbségekkel előzte meg a TV2 Tényeket. Hétfőtől péntekig a főműsoridők kezdetén az RTL Klub reality-je, a Farm továbbra is uralta idősávját. A TV2 hiába indította el vele szemben a celebekkel teletömött vetélkedőjét, a Farmhoz képest 2 százalékpontos különbségnyire csupán a nyitó, hétfői adás tudott kerülni, a többi adás már jobban elmaradt mögötte. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt adások továbbra is a hétköznap esték top műsorai maradtak és a nézettségi toplisták éléig száguldottak. A főműsoridőket lezáró sorozatok közül ezúttal a hétfői Dr. Csont lett a hét legnézettebb sorozata, megelőzve a szerdai Szulejmánt, a csütörtöki Miami helyszínelőket és a keddi Castle-t. A pénteki Showder Klub is veretlen maradt sávjában.
 

Szombaton este a Fókusz plusz fej-fej mellett haladt a TV2 Kismenőivel, azonban később a Farm már elmaradt a konkurencia showműsora mögött. A főműsoridő második felében a Gyertek át szombat este! már meg tudta előzni a TV2 filmjét, ennek ellenére ez az este a TV2 minimális különbségű sikerét hozta. Vasárnap a Cobra 11 és a Lázadó című film nem bírtak a Nagy duettel, így ezt az estét is elvitte a TV2, tovább kozmetikázva heti eredményein – ezzel együtt ezt a hetet is az RTL Klub nyerte meg, a megnyert esték számát tekintve 5:2 arányban.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés: A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.