HU/EN
2016. szeptember 8.
RTL

Hétköznap esténként az RTL Klub a Nyerő páros – Mit bír el a szerelem? című műsorral indította a főműsoridőt, az első öt adás alapján átütő sikerrel, ugyanis heti átlagban 23.5%-on teljesített a játék, miközben a TV2-őn a tavalyi sikerek után nem meglepő módon reaktivált Ezek megőrültek! 12.1%-on teljesített. A hétköznap estéken a későbbi idősávokban tovább növekedett a különbség, hiszen az RTL Klubon az Éjjel-nappal Budapest (heti átlagban 21.7% SHR), és a Barátok közt (23% SHR) adások a heti nézettségi toplisták éléig száguldottak. Az első 9 helyen kizárólag ezek a sorozatok találhatóak meg. Ezalatt a TV2 nagy őszi durranásának, a Star Academy-nek a hétköznap esti, összefoglaló adásai heti átlagban kereken 7%-on teljesítettek, el is döntve ezzel a nézettségi verseny kimenetelét.

A főműsoridőket lezáró sorozatok közül a kedden új évadával visszatérő Castle lett a hét legnézettebb heti sorozata, de jelentős különbségekkel nyerte meg sávját a hétfői Dr. Csont, a szerdai Szulejmán, a csütörtöki Miami helyszínelők és a pénteki Csúcsformában is.

Szombaton este a Kicsi óriások első adása 16.5%-os eredménnyel nyitott, jelentős fölénnyel megelőzve a 9.8%-on teljesítő Star Academy-t. A főműsoridő végét a Másnaposok című vígjáték nyerte meg az RTL Klubnak. Vasárnap a hét legnézettebb filmjével, a Lecsó című animációval, majd a Szupercella című akciófilmmel nyerte meg az estét az RTL Klub.   

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.