Spot

A reklámidő-értékesítés legszélesebb körben ismert általános szolgáltatásai.

 

Szpot

Az r-time minőségi reklámkörnyezetet biztosít az RTL Klubon.

Mint korábbi kutatásainkból kiderült, a televíziózás körülménye hatással van a programfigyelemre, illetve a programfigyelem egyéb tényezők mellett függ a program típusától is. Ennek hatása, hogy magasabb programfigyelem esetén jobb a reklámfigyelem is és kedvezőbbek a reklám visszaidézés eredményei is.

A kutatásokból kiderült továbbá az is, hogy a rövidebb reklámblokkoknál magasabb a reklám-visszaidézési képesség.

Az r-time értékesítési alapelveiben mindig is fontos szerepe volt a hatékony reklámkörnyezet megteremtésének. Reklámblokk struktúráját tudatosan úgy alakítja, hogy lehetőség szerint több rövidebb reklámblokkot helyez el a műsorstruktúrában. Ennek eredményeként, a reklámkereslettől függően, az RTL Klubon az átlagos reklámblokkhossz 4 – 4,5 perc között van.

Az r-time nem csupán az RTL Klub, de számos egyéb csatorna - úm. RTL3, Film+2, Sorozat+, RTL+, Muzsika TV, Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery,  AXN, valamint a Life-és OzoneNetwork  - reklámidejét is értékesíti, ezért egy adott megbízás során átfogó, a célcsoport több oldalról történő elérését biztosító javaslatot tud adni a reklámidő minél jobb kihasználására - természetesen a kitűzött célok ismeretében.

Az r-time széles kábelcsatorna portfóliója révén, már így is számos tematikus és speciális célcsoporthoz szóló televíziócsatornát képvisel a magyar piacon, de mivel természetesen nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is elsődleges szempont, ezért mindenképp örömteli, hogy az általunk képviselt csatornák többsége piacvezető szerepet tölt be.

A nap ajánlata

A nap ajánlata megoldás jelenleg az RTL Klubon és az r-time által értékesített kábelcsatornákon ( Film+ Cool stb. ) elérhető kommunikációs felület. Kifejezetten olyan típusú kampányokra fejlesztettük ki, melyben a hirdető egy kiemelt időszakban speciális promóciót nyújt vásárlói illetve fogyasztói számára, és az akció előtti napon ezt az üzenetet minél gyorsabban szeretné eljuttatni a lehető legszélesebb körben.
A megjelenés egyedisége abban rejlik, hogy az akció kommunikációja a csatornával „közösen” - televízió-csatorna márkaerejét is felhasználva -történik, a meghirdetett akció előtti napon. Az akciót beharangozó üzenet rendkívül egyszerű, így a külön erre a célra történő – megadott kreatív kereteken alapuló – szpotgyártás folyamata lerövidül, annak költsége is jóval kedvezőbb, mint a hagyományos reklámszpotok esetében.

Csak egy példa, hogy milyen típusú üzenetre alkalmas a megoldás:
Az RTL Klub és a McDonald's bemutatja a Nap ajánlatát! Hihetetlen, de holnap nyílik a 100. McDonald's Magyarországon! Ezért holnap 15:00-tól kezdve 100 percen keresztül csak 100 Ft a sajtburger!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kampány mindössze egyetlen napig tart, több, különböző napszakban és műsorsávokban elhelyezett, változó darabszámú szóló szpot megjelenésekkel, vagyis olyan reklámblokkokban, ahol egyedül A nap ajánlata hirdetőjének reklámszpotja jelenik meg.
Kiegészítő online megjelenéssel (interstitial, billboard teaser) lehetőség nyílik az akcióval kapcsolatos további információk eljuttatására, ezáltal jelentősen növelhető a kipróbálási hajlandóság és a vásárlási kedv. 
  

Szponzoráció

Egy műsorhoz támogatóként való kapcsolódás egy adott termék arculatát nagymértékben erősítheti. A műsortámogatás exkluzív lehetőség, hiszen nem a reklámblokkban, hanem közvetlenül az Ügyféllel közösen kiválasztott műsorhoz kapcsolódva jelenik meg a támogatói szpot. Másrészről, a támogatott műsor akár a támogatói szpot meghosszabbításának is tekinthető, hiszen a támogató összekapcsolódik a műsor arculatával, valamint a műsor által közvetített értékekkel, üzenettel.

Márkaérték-szinergia: a műsor és a szponzortermék saját márkaértéke hosszú távú szponzorálás esetén összefonódhat, így egymást kölcsönösen erősítheti.

Az r-time nem szponzorációs blokkokat értékesít. Az általunk kínált szponzoráció valóban értékes megjelenési lehetőség, mivel limitáljuk az egy adott műsorhoz kapcsolódó támogatók számát, így nem fordulhat elő, hogy a támogatók sokadmagukkal osztozkodnak egy műsoron, és emiatt elvész az üzenetük a támogatók tömegében.

Az r-time által értékesített kábelcsatornákon a szponzoráció még hatékonyabb megjelenési lehetőséget jelent Ügyfeleinek, hiszen a tematikus csatornákat, illetve az ezeken látható műsorokat tudatosan választják a nézők, így magasabb a programfigyelem, ami pedig egyértelműen magasabb reklámfigyelmet is eredményez.