Heti nézettségi riportok

 

14. heti - Forma-1 a Barátok közt nyomában

A kereskedelmi televíziók 14. heti nézettségi versenyét ismét az RTL Klub nyerte meg. A 18-49-es kereskedelmi célcsoporton egész napot tekintve 3.3% pontot, míg főműsoridőben átlagosan 5.1% pontot vert riválisára.

7. Heti - Kalandjárat

Számos területen földindulásszerű változásokat hozott az, hogy az újvilágban gazdátlanul maradt néhány, korábban bedőlt hitelekkel küzdő családok által lakott ingatlan. Mint a tóba dobott kő által keltett körkörös hullám, úgy gyűrűzött be mindenhová a válságnak nevezett általános agónia. A gazdasági hullámverés aztán iparágak tucatjaiban húzta be a vészféket, a növekedési kényszerpályán mozgó piacok résztvevői hirtelen a túléléssel is módfelett elégedetté váltak.

6. Heti - A változás széle

Az elmúlt hét újdonság iránt felfokozott várakozása csak részben volt indokolt. Hiába álltak a hazai tévés univerzum körüli röppályára a frissen bevásárolt amerikai sorozatok, azért a derékhad továbbra is változatlan maradt. Dőreség forradalmat vélelmezni, mindössze a korábbi szóló történetek helyett többé-kevésbé összefüggő, hosszabb históriák kaptak teret.

5. Heti - Vihar helyetti csend

Kitartás barátaim, innen a Campona melletti szürke hasáb tetejéről már látni, ahogy fotonok szabdalják szét a fojtogató sötét masszát. Persze az is lehet, hogy csak egy jól kivilágított köztes megállóhoz értünk, s az expressz mozdonycsere után robog tovább a távoli jövőbe, ahol a sínek párhuzamosa egyszer találkozik. Ahol végre hosszú idő után ismét a pénzügyi elemzők által lélektaninak tekintett 1000 forintos határ alá hull az euró.

4. Heti - Az élet B-oldala

Január vége felé általában a Sinkanzen érkezésének bizonyosságával tűnik fel több helyen az az évekkel ezelőtti számítás, mely erre az időszakra teszi az egész esztendő legboldogtalanabb, legkilátástalanabb napját.

3. Heti - Az átmenet gazd..

A ’már nem’ és a ’még nem’ által alkotott keskeny ösvényen egyensúlyoz a tévés piac mind gazdasági- mind pedig programtervezési szempontból. Már nem mennek az őszre jókora invesztícióval felfuttatott műsoripari legendák, de még nyomát sem látni a tavaszi zsongásra bekészítetett, vagy bekészítendő néhány nagy durranásnak, és a többi szolid pukkanásnak.

2. Heti - Ilyen a boksz!

A 2009-es év első „igazi” hetén is túlestünk. A döntő többség már megszabadult a régmúlt homályába vesző karácsony utolsó hírmondójától: a már csak nevükben tűlevelű elszáradt csonkok immár a köztisztasági vállalat munkatársait boldogítják.

1. Heti - Józsi, hol vagy?

Még alig telt el néhány nap az újévből, máris eljött az első összegzés ideje. Igaz, most gyakorlatilag a vadkapitalista világ által 2009 első, avítt hazai tradíció szerint 2008 53. hetét tesszük a tárgylemezre, ami a Szilveszter és forrásvidéke.

52. Heti - Ünnepi adok-kapok

A múlt hétre nyomtalanul eltűntek az őszi nagy truvájként beharangozott, mézesmadzagnak szánt produkciók, s maradtak nekünk a nézőkkel való kollektív szerződés többéves darabjai. Erre a hétre pedig még ez utóbbi halmaz is feleződött, hogy átadja helyét a nettó másfélből reklámokkal bruttósított kétórás független történeteknek.

51. Heti - Valami véget ér, de ...

A világgazdasági válsággal foglalkozó értekezések, vélemények, blogbejegyzések, cikkek száma mostanra vélhetően megközelítette az emberiség lélekszámát. Az olyan írásoké pedig, amelyek valamilyen módon érintik a témát, biztosan meg is haladta. Bevált téma lett, mivel körülvesz mindent és mindenkit.