Kutatások/elemzés

 

A reklámhatékonyság mérése otthoni környezetben II.

Egy reklámszpot hatékonyságának kérdése a képernyőtől a vásárlási döntésig köztudottan a nézők emlékezetén múlik. Korábbi kutatások alapján az az állítás sem meglepő már, hogy GRP és GRP között is igen nagy különbség lehet, vagyis két azonos nézettségű reklámszpot értéke nem feltétlenül azonos. Az r-time 2011 februárjában újból megbízta az Ipsos kutatócéget, hogy végezze el ismét a 2010. őszi reklámhatékonysági vizsgálatot, és – egyéb kérdések mellett - ellenőrizze a korábban kapott adatok helyességét

A reklámhatékonyság mérése otthoni környezetben

A 4 perces blokkokban elhelyezett televíziós hirdetések hatékonyabbak, mint a 6 perces blokkokban való megjelenések. De vajon csak a blokkhossz okozhat reklámhatékonyság-növekedést?
Az r-time megbízásából az Ipsos Zrt. által 2010. őszén végzett kutatásból ez is kiderül. A kutatás módszertana is újszerű: előzetes beszervezéssel és SMS értesítővel támogatott online (CAWi) adatfelvétel.

Kábelcsatorna trendek 2009.

Az elemzés tartalmazza a 2009-es évre a televíziózással eltöltött idő változását, a kábelcsatorna piac előretörését csatorna, napszak és lefedettség szerinti bontásban, valamint az r-time kábelportfóliójának elemzését.

Mérhető izgalom

Nő a televíziós reklám hatékonysága, ha optimális izgalmi állapotot teremtő műsorkörnyezetben jelenik meg. Korántsem mindegy, hogy milyen izgalmi helyzetben „talál meg” minket a reklám – a legtalálóbban talán így lehetne summázni a GfK Hungária piackutató társaság reklámhatékonysági kutatásának eredményét, amelyet az RTL Klub és az r-time megbízásából készített.

Kabelcsatorna trendek 2008.

Az elemzés tartalmazza a 2008-as évre a televíziózással eltöltött idő változását, a kábelcsatorna piac előretörését csatorna, napszak és lefedettség szerinti bontásban, illetve az r-time kábelportfóliójának elemzését.

Osztott képernyős reklám-hatásvizsgálat

A kutatás céljai az osztott képernyős egyedi, kreatív televíziós hirdetési lehetőség hatékonyságkülönbségének viszgálata a hagyományos reklámblokkokkal összevetésben, illetve a megjelenési forma értékelése: taszító/zavaró hatás, hirdetői oldal véleménye. A kutatást az r-time megbízásából a TNS Hungary készítette.

Milyen a jó szponzoráció?

A szponzoráció lehetőségei és hatékonyságának vizsgálata az alábbi márkák non szpot hirdetési megoldásain keresztül: AfterEight, Lindab Rainline és a Volkswagen Touran.

Televíziós reklámhatékonyság a blokkhossz függvényében

Kutatás a minőségi televíziós reklámkörnyezet és az elkapcsolási hajlandóság összefüggéseiről, melyet az RTL Klub megbízásából a GfK Hungária készített.
Azon kérdéseket kutatja, miszerint vajon a nézők érzékelik-e a blokkhosszok közötti különbségeket, illetve a rövidebb vagy hosszabb reklámblokk esetében nagyobb a reklámvisszaidézés.

Reklámészlelésre ható tényezők

AZ RTL Klub megbízásából a Gfk Hungária által készített kutatás a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Hogyan televíziózunk?
  • Milyen tényezők befolyásolják a reklámészlelést?
  • Reklámszpotok hatékonysága különböző programkörnyezetben, tévénézési szituációban és
  • különböző hosszúságú blokkban.
  • Reklámszpotok hatékonysága a különböző televíziócsatornákon.