RTL Klub sikerek a húsvéti héten

A 15. héten a húsvéti hosszú hétvége sem változtatta meg az erőviszonyokat a televíziós nézettségi versenyben. A húsvét hétfőt is beleszámítva az RTL klub 7, míg a TV2 egyetlen estén diadalmaskodott a kiemelt kereskedelmi célcsoport nézőinek körében. Ezzel együtt a 2017-es év eddig eltelt időszakában az RTL Klub immáron 99 estét nyert meg a TV2 5 estéjével szemben, míg a SuperTV2 2, a közszolgálati M4 Sportcsatorna pedig egy megnyert estének örvendhetett.

A koraesti hírsávban a Tények mindössze szerdán tudott az RTL Híradó fölé kerekedni, a további napokon az RTL műsora volt a nézettebb.

A négy munkanapos héten továbbra is tarolt a Konyhafőnök VIP és az Éjjel-nappal Budapest, valamint hétfőn és csütörtökön a Barátok közt is. A közszolgálati M4 Sportcsatorna a keddi és szerdai Bajnokok Ligája közvetítéseivel a Barátok köztöt meg tudta előzni idősávjában – ennek ellenére ezeket az estéket is az RTL Klub nyerte meg. A főműsoridőket lezáró sorozatok közül ezúttal a hétfői Dr. Csont lett a hét legnézettebb heti sorozata, minimális különbséggel megelőzve a szerdai Szulejmánt és a keddi Castle-t, de a csütörtöki Halálos fegyver is jelentős különbséggel nyerte meg idősávját.    

Péntektől hétfőig az RTL Klub filmeket vetített a főműsoridőkben, ezek közül pénteken a Hupikék törpikék és az Apácashow, szombaton a Winnetou: Apacsok földjén és a Ne csókold meg a menyasszonyt!, majd hétfőn a Gorilla bácsi és Az utolsó boszorkányvadász című filmekkel nyerte meg az estét. Vasárnap este a Kellékfeleség a hét legnézettebb filmje lett, ahogyan a későbbi sávban a Családi üzelmek sem teljesített rosszul, azonban a TV2 a Nagy duettel ezt az egyetlen estét meg tudta nyerni. Mindezzel együtt a TV2 showműsorának közönségaránya meg sem tudta közelíteni az első két adásét és a heti nézettségi toplistán is elveszítette vezető helyét, ugyanis az Éjjel-nappal Budapest hétfő esti epizódját többen nézték meg a kereskedelmileg kiemelt célcsoportból.

 

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.