Sikert sikerre halmozott a Film+

Jelentős eredményeket értek el a 6. héten az RTL Magyarország legnagyobb második generációs csatornái. Az éllovas ezúttal a Film+ volt teljes napon és főműsoridőben egyaránt, szombaton megdöntötte éves csúcsát. (Heti SHR teljes nap/főműsoridő, 18-49: Film+: 4,5% / 5,2%; Cool: 4,3% / 5%; RTLII: 3,2% / 3,1%).

A Film+ nemcsak legnagyobb vetélytársánál, a Mozi+-nál volt erősebb minden nap, de magáénak tudhatja az év eddigi legnézettebb második generációs filmjének címét is, ami a szombat este vetített Nagyfiúk című amerikai vígjáték volt 11,1 %-os közönségaránnyal. A mozi olyannyira népszerű volt, hogy a kereskedelmi televíziókkal is felvette a harcot, a 20. helyen végezett a heti toplistán, idősávjában még az RTL Klubnál és a TV2-nél is erősebbnek bizonyult. A csatorna kiemelkedően jól szerepelt szombat után vasárnap is, a prime-ban elért 7 %-os közönségarány mögött olyan filmek bújtak meg, mint a Men in black – sötét zsaruk (7,1 % SHR) és a Riddick (7,4 % SHR).

A Cool is növekvő tendenciát mutatott a 6. héten az elmúlt hetekhez képest, ami ezúttal a második helyre volt elegendő főműsordőben és teljes napon is. A csatorna szintén szombaton nyújtotta legerősebb teljesítményét, a Jégvarázs című animációs film 8,5 %-os közönségarányt ért el, az országos lefedettséggel rendelkező TV2-vel is felvette a versenyt, amiből győztesen távozott. A hétköznapok hőse pedig ismételten a Dr. Csont volt, legnézettebb része szerdán volt műsoron, mely 8%-os közönségarányon zárt.

Az RTLII egész napos 3,2 %-os heti eredménye által végre visszavehette a harmadik helyezettnek járó képzeletbeli bronzérmet. A csatorna legnépszerűbb műsora viszont változatlanul a Showder Klub volt, keddi része 5,4 %-kot ért el. A vasárnap az RTLII életében is sikeres volt, a Több mint testőr című amerikai klasszikus Kevin Costner és a Whitney Houston főszereplésével 4,5 %-ot zsebelt be.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.