A Film+ premier filmjei taroltak húsvétkor

Megállíthatatlan volt a Film+ a négynapos hosszú hétvégével tarkított 15. héten és húsvét hétfőn is: teljes napon és főműsoridőben sem volt kihívója a csatornának. A Cool magabiztosan végzett a második helyen mindkét napszakban a második generációs csatornák piacán. (15. heti SHR teljes nap/főműsoridő, 18-49: Cool: 3,4 % / 3,4 %; Film+: 3,9% / 4,3%; RTLII: 2,9% / 3 %).

Filmekből nem volt hiány a négynapos ünnepen, ennek ellenére a kábeles toplista első két helyén a Film+ húsvéti mozijai végeztek. A csatorna először tűzte műsorra húsvét hétfőn Az óriásölő című amerikai fantasztikus kalandfilmet, mely 8,4 %-os közönségarányával végzett az élen. A 15. hét legjobb mozija a Tűzgyűrű című amerikai sci-fi lett, mely szintén premierként mutatkozott be a csatornán az ünnepi vasárnapon és 8,2 %-os közönségrészesedést szerzett. 

Az előkelő második hellyel büszkélkedő Cool a hétköznapokban és az ünnepnapokon is remekelt. Kedden és szerdán a legerősebb kábelcsatornaként tarolt főműsoridőben, Dr. Csont keddi epizódjával a csatorna élén végzett a 15. heti műsorok közt. Továbbá nagypénteki filmjei is kiválóan teljesítettek: A csúf igazság 4,8 %-on zárt, a Megint 17 Zac Efron, Matthew Perry és Michelle Trachtenberg főszereplésével 4,7 %-ot tudhatott magáénak. Húsvét hétfőn pedig a kábelcsatornák harmadik legnézettebb filmje volt az Apád-anyád idejöjjön! című amerikai vígjáték, mely 6,5 %-ot ért el. 

Az RTLII-n ünnep ide vagy oda, mégis a saját gyártások teljesítettek a legjobban. Az uralmat a hétre visszavette a Showder Klub, mely a 15. heti hétfői részével és 6,9 %-os közönségarányával még a TV2-nél is erősebbnek bizonyult idősávjában. A Hagyjál főzni! gasztro reality keddi része a toplista második helyére volt elegendő 4,4 %-kal, a műsor egészét tekintve is óriási siker, hiszen 4,1 %-on áll.

 

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés. A nézettségi adatokat – ahol nem jelezzük külön – az RTL Klub kereskedelmileg legfontosabb, fiatal felnőtteket magába foglaló célcsoportjára (18-49 évesek), főműsoridőre vonatkozóan közöljük. Este és főműsoridő alatt a 19:00-22:59 közötti idősávot értjük. A műsorok nézettségénél az adott műsorszám napi nézettségét vesszük alapul, amely tartalmazza az élő, valamint a napon belül történő visszanézés nézettségi adatait is.