Cool, a 3. csatorna*

2012 első féléve a Cool számára óriási sikereket hozott. Történetének legjobb féléves eredményét hozta, az előző év azonos időszakához képest 39%-os közönségarány-növekedésről beszélhetünk teljes napot tekintve, főműsoridőben pedig 38%-ról.
 

A csatorna stabilan a fiatal felnőtt nézők harmadik legnépszerűbb választása volt az év első felében, ami természetesen azt is jelenti, hogy legfőbb versenytársát is maga mögé utasította.

Átlagosan a 18-49 éves nézők 5.7%-át vonzotta teljes napra vizsgálva az általános szórakoztató csatorna, főműsoridőben 6.2%-át az év első 6 hónapjában.
A konkurens ViaSat3 teljes napban és főműsoridőben is elmaradt a Cool-tól (teljes napban 0.2% pont volt a különbség, főműsoridőben 1.2% pont).

Ha a megnyert esték* számát vizsgáljuk a Cool, Film+ és a Viasat3 között, akkor az általános szórakoztató csatorna nagyon elhúzott, ugyanis az elmúlt félévben 122 estét nyert meg, míg a Viasatnak 33 estét sikerült bezsebelnie, a Film+-nak pedig 30-at. Az előző év azonos időszakához képest ez óriási javulás, mivel akkor a Cool 42 estét tudhatott magáénak, a Film+ 51-et, a Viasat pedig 82 estét nyert meg.

Cool csatorna féléves házibajnokságában A szállító 2 című film állhatott az élre, ugyanis január 27-én az éppen tévéző fiatal felnőttek 13.1%-át vonzotta, közel 243 ezer főt a célcsoportból. Lényegesen csatornaátlag felett teljesített még a Neveletlen Hercegnő 2, A szállító, a Két tűz között, a Gorilla bácsi, a Penge:szentháromság, a Halálos fegyver 3 és a töretlem népszerűségnek örvendő Dr.Csont is.

* a kereskedelmi csatornák között
**19:00 - 22:59