HU/EN
A főműsoridő reklámhatékonysága
 
2017. 03. 10.
 
 
A reklámok hatékonysága régóta fontos kutatási kérdés. A márkatulajdonosok alapvetően reklámtrackingek segítségével szokták vizsgálni, a kampányok előtt és után mért márka KPI-ok összehasonlításával. Az utóbbi időben előtérbe kerültek azok a kérdések, melyek az egyes kommunikációs csatornák hozzájárulását vizsgálják a teljes kampányeredményhez támogatva ezzel a hatékony büdzsé allokációt. Ugyanakkor ezek a legnehezebb kutatási feladatok, hiszen az eredmények csak akkor lesznek megbízhatóak, ha nagyon pontosan meg tudjuk különböztetni azokat a célcsoportokat, melyek az egyes médiatípusokban (vagy azok kombinációjában) találkoztak a reklámmal.
 

PrimeTime hatékonyság kutatás 2016 GfKA reklámhatékonyság mérése otthoni környezetben II.

2011. 08. 12.

 

Egy reklámszpot hatékonyságának kérdése a képernyőtől a vásárlási döntésig köztudottan a nézők emlékezetén múlik. Korábbi kutatások alapján az az állítás sem meglepő már, hogy GRP és GRP között is igen nagy különbség lehet, vagyis két azonos nézettségű reklámszpot értéke nem feltétlenül azonos. Az r-time 2011 februárjában újból megbízta az Ipsos kutatócéget, hogy végezze el ismét a 2010. őszi reklámhatékonysági vizsgálatot, és – egyéb kérdések mellett - ellenőrizze a korábban kapott adatok helyességét.

A helyzet változik - a minőség marad

 

A reklámhatékonyság mérése otthoni környezetben

2010. 09. 14.

A 4 perces blokkokban elhelyezett televíziós hirdetések hatékonyabbak, mint a 6 perces blokkokban való megjelenések. De vajon csak a blokkhossz okozhat reklámhatékonyság-növekedést?
Az r-time megbízásából az Ipsos Zrt. által 2010. őszén végzett kutatásból ez is kiderül. A kutatás módszertana is újszerű: előzetes beszervezéssel és SMS értesítővel támogatott online (CAWi) adatfelvétel.

  A helyzet változik - a minőség marad

 

Mérhető izgalom

2009. 02. 15.

Nő a televíziós reklám hatékonysága, ha optimális izgalmi állapotot teremtő műsorkörnyezetben jelenik meg. Korántsem mindegy, hogy milyen izgalmi helyzetben „talál meg” minket a reklám – a legtalálóbban talán így lehetne summázni a GfK Hungária piackutató társaság reklámhatékonysági kutatásának eredményét, amelyet az RTL Klub és az r-time megbízásából készített.

Mérhető izgalom

 

Kabelcsatorna trendek 2008.

2009. 01. 07.

 

Az elemzés tartalmazza a 2008-as évre a televíziózással eltöltött idő változását, a kábelcsatorna piac előretörését csatorna, napszak és lefedettség szerinti bontásban, illetve az r-time kábelportfóliójának elemzését. 

 

Osztott képernyős reklám-hatásvizsgálat

2006. 05. 17.

 

 A kutatás céljai az osztott képernyős egyedi, kreatív televíziós hirdetési lehetőség  hatékonyságkülönbségének viszgálata a hagyományos reklámblokkokkal összevetésben, illetve a megjelenési forma értékelése: taszító/zavaró hatás, hirdetői oldal véleménye. A kutatást az r-time megbízásából a TNS Hungary készítette.

 

Milyen a jó szponzoráció?
2004.12.05.

 

A szponzoráció lehetőségei és hatékonyságának vizsgálata az alábbi márkák non-spot hirdetési megoldásain keresztül: AfterEight, Lindab Rainline és a Volkswagen Touran.  

 

Televíziós reklámhatékonyság a blokkhossz függvényében

2004. 09. 07.

 

Kutatás a minőségi televíziós reklámkörnyezet és az elkapcsolási hajlandóság összefüggéseiről, melyet az RTL Klub megbízásából a GfK Hungária készített.
Azon kérdéseket kutatja, miszerint vajon a nézők érzékelik-e a blokkhosszok közötti különbségeket, illetve a rövidebb vagy hosszabb reklámblokk esetében nagyobb a reklámvisszaidézés.

 

Reklámészlelésre ható tényezők

2001. 01. 07.

 

AZ RTL Klub megbízásából a Gfk Hungária által készített kutatás a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Hogyan televíziózunk?
  • Milyen tényezők befolyásolják a reklámészlelést?
  • Reklámszpotok hatékonysága különböző programkörnyezetben, tévénézési szituációban és
  • különböző hosszúságú blokkban.
  • Reklámszpotok hatékonysága a különböző televíziócsatornákon.

Reklámészlelésre ható tényezők